Leta i den här bloggen

fredag, januari 15, 2010

Nya portalen för Båstad.se lanseras snart!

Nu är den snart här, den nya portalen i Båstad! Ett oerhört spännande, krävande, utmanade och roligt projekt! Den 15 februari är det "avtäckning" för den som har lust att kika in på http://www.bastad.se/ eller IRL i kommunhuset i Båstad!

Grundtanken med hela portalen har varit kundfokus. Att förenkla för våra webb-besökare, oavsett målgrupp, att hitta det man behöver.



Vi har valt fem huvudingångar på splashsidan, "Kommun & Samhälle, Flytta hit!, Näringsliv, Turism & Evenemang samt Utbildning". Ingångarnas namn och indelning har diskuterats i webbredaktörsgruppen tillsammans med de kommunala bolagen samt förvaltningschefsgruppen.

Alla kommunala verksamheter* kommer alltså att använda EPiServer i en och samma portal. Vi tror att det är en styrka både på utsidan och insidan. För användaren att utseende och struktur håller ihop över alla verksamheter (ingångar) och på insidan för att redaktörerna kan hjälpas åt när det behövs. Ett starkare samarbete över gränserna.
* Båstads kommun, bostadsbolaget, näringslivet och mark- industri- och lokalbolaget.

Enda "misslyckandet" är att turismverksamheten inte valt att haka på konceptet. På gott och ont, kan inte riktigt bestämma mig för hur jag ska se på det. Har ni någon klok input till detta? De kommer att köra vidare i sin befintliga webbplats med eget upplägg. Det enda jag vet utan utvärdering är att jag blir lite irriterad över t ex http://www.gellivare.se/ som har en jättefin splashsida, men helt olika webbar bakom. Vad tycker ni om ett sådan upplägg?

Framtiden får utvisa. Jag ser framemot lanseringen!

1 kommentar:

  1. Hej! Låter superspännande med ny gemensam portal. Lyssnar gärna på dina tankar kring arbetet vid tillfälle. Ses vi i Malmö den 16:e? Allt bra annars? /Maria

    SvaraRadera