Leta i den här bloggen

fredag, januari 09, 2009

Chrome... nya webbläsaren från Google. Jag är jätteimpad över den, minimalistiskt utseende, smart startsida med tumnaglar över senaste och mest besökta webbplatserna... ett "inkognito-surfläge" för den som vill vara hemlige-arne och mycket annat.. ta en titt! Och som vanligt när det gäller Google, så är det gratis.

Dagen har annars varit ganska så lugn, det är ju fredag. Två möten där det ena handlade om vårt nya intranät som ska byggas. Jag står inför ett ganska komplext problem. Både mänsklig illvilja och tekniska hinder som måste överbryggas.

Alla som är inom IT och snarlik bransch vet att man allt som oftast antingen spelar för det blåa eller röda laget... och ni som inte är insatta i detta blåa och röda spelsätt, så pratar jag Microsoft contra Novell. Detta medför ju ett visst motstånd när man måste välja sida.

Vi har ett skolnät och ett administrativt nät, dessa är fysiskt skilda i dagsläget, och resultatet ska bli en fredlig zone à la ett resursnät. Där ska det nya intranätet finnas och alla användare kunna surfa in och beroende på grupp- och rättigheter så ser man olika saker. Ett så kallat "personifierat intranät".

2 kommentarer:

  1. Jag ska köra Google Crome hårt i helgen :-)
    Tror på fördelarna med en "lätt" och avskalad browser och börjar bli trött på Firefox som känns tung i jämförelse.

    SvaraRadera
  2. Lars... har Chrome överlevt helgen? ;)

    SvaraRadera